Проєкт “Academy of Tutors”

Проєкт “Academy of Tutors”. Інтенсивне триденне навчання для майбутніх психологів

 

Студентки факультету психології – Кіщук Андріана, Бігун Христина, Русенко Оксана, Радик Марта та Зубко Ольга виграли проєкт «Академія Тьюторства», створений у межах програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує ГО «МІЖ ІНШИМ», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Основна мета проєкту – підвищити психологічну стійкість та обізнаність про питання психічного здоров’я серед студентської молоді та навчити їх технікам самодопомоги. В межах проєкту майбутні психологи працюватимуть із студентами інших факультетів ПНУ.

 

З метою підготовки команди волонтерів до роботи із студентською молоддю 8-10 березня 2024р на факультеті психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся інтенсивний навчальний тренінг. До навчання долучилися студенти старших курсів спеціальності «Психологія» бакалаврських освітніх програм “Психологія” та “Реабілітаційна психологія”.

Заняття проводили фахівці-практики Паркулаб Оксана (кандидат психологічних наук, завідувач кафедри психології розвитку) та Чуйко Оксана (кандидат психологічних наук, доцент кафедри соціальноі психології). Навчання волонтерів було спрямоване на розвиток професійних компетентностей майбутніх психологів і передбачало наступні теми:

– Основи психологічного консультування та надання першої психологічної допомоги;

– Методика підготовки та проведення групових занять і тренінгів;

– Техніки зняття стресу, тривоги та підвищення психологічної стійкості;

– Робота з кейсами та практичними ситуаціями;

– Діагностичні методики та інструменти психолога.

 

Організатори висловлюють вдячність Центру супервізії та професійного розвитку психолога за партнерську підтримку, фаховість тренерів та видачу сертифікатів. Отримані сертифікати дозволять якісно втілювати майбутню активність проєкту з психологічної просвіти молоді.

Також велика подяка адміністрації ПНУ за надані аудиторії та працівникам студентської їдальні за смачні обіди.

Тепер натхненна команда волонтерів з нетерпінням чекає на старт групових зустрічей для молодіжної аудиторії!

Проєкт «Академія Тьюторства» створений у межах програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує ГО «МІЖ ІНШИМ», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.