Звітна конференція за результатами виробничої практики магістрів ОП «Психологія», «Організаційна психологія»

Відбулася звітна конференція за результатами виробничої практики магістрів денної та заочної форм навчання спеціальності «Психологія» ОП «Психологія», «Організаційна психологія».  На нараді доповідали та поділилися своїми успіхами, очікуваннями і враженнями від отриманого досвіду, здобутими компетенціями, рекомендаціями щодо удосконалення програми практики магістри-практиканти. Базами практик були БО «КАРІТАС», ГО «ДОМ 28.24», кафедри психології, педагогічний коледж Прикарпатського національного університету, кафедра психології Мукачівського державного університету, Торгово-промислова палата, КНМБ “Рогатинська ЦРЛ”, Івано-Франківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, Коломийський медичний фаховий коледж імені Івана Франка, Бурштинський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями “Довір’я”, ПЗВО «Івано-Франківська академія Івана Золотоустого», а також окремі ліцей, гімназії і коледжі Івано-Франківської області.

Виробнича  практика є обов’язковим освітнім компонентом освітньої програми магістрів,  який  спрямований  на  поглиблення  та закріплення практичних знань, отриманих магістрами у процесі навчання,  набуття  і  вдосконалення  практичних  навичок, досвіду самостійної діяльності як психолога. Розвиток професійних умінь діяльності психолога відбувався шляхом залучення магістрів до виконання різних форм індивідуальної та групової роботи в організації. Особливістю практики було те, що вона проходила у військовий час, як у дистанційному, так і в офлайнрежимі, було враховано усі можливості і баз практик, і здобувачів задля якісного і своєчасного виконання поставлених завдань практики.

На зустрічі були присутні керівники-методисти, стейкхолдери, зокрема Наталія Вишневецька, засновниця і керівниця ГО «ДОМ 24.48», виконавчий директор БО «Карітас» Наталія Козакевич, гарант ОП «Психологія» Оксана Чуйко. Зокрема Наталія Вишневецька зауважила, що студенти-практиканти відповідальні, працьовиті, старанні,  мають великий творчий потенціал і розвинені навички життєстійкості й толерантності до невизначеностьі. Оскільки ГО «ДОМ 24.48» на даний момент працює з вимушено переселеними особами, магістрам довелося проявити гнучкість й адаптивність, працювати у «польових умовах» з людьми, які пережили кризові ситуації. Про високий професіоналізм і відданість професії практикантів, про форми роботи, до яких залучали магістрів, про напрями діяльності БО «Карітас» зазначила і Наталія Козакевич. По завершенню практики БО «Карітас» запросив на роботу двох практикантів. Гарант магістерської програми, доцент Оксана Чуйко відзначила, що всі впоралися із поставленими завданнями.

Факультетський керівник практики, доцентка кафедри соціальної психології Галина Федоришин наголосила, що в процесі захисту виробничої практики студенти показали високий рівень фахової підготовки, продемонстрували ґрунтовні звіти та чудові результати своєї плідної праці. Було прийнято рішення направляти на бази практик в одній команді магістрів з базовою психологічною освітою і без неї, увести курси із кризової психології, військової психології.

І студенти, і викладачі вкотре мали можливість пересвідчитися, що проходження виробничої практики – це надзвичайно важливий етап у професійному становленні майбутнього психолога.