Презентація книжки

       22 травня 2019 року у конференц-залі філософського факультету ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбулася презентація книжки «Соціальна філософія. Хрестоматія: навчальний посібник». Упорядники М. Ю. Голянич і Ю. М. Москаленко. М. Івано-Франківськ Лілея-НВ. – 352с.

На заході були присутні студенти 2, 3, 4 курсів філософського факультету. Завідувач кафедри філософії, соціології та релігієзнавства кандидат філософських наук доцент Дойчик М. В., відзначивши важливу роль у навчальному процесі вивчення першоджерел з філософських дисциплін, представив присутнім упорядників виданої хрестоматії з соціальної філософії.

Кандидати філософських наук доценти – упорядники видання М. Ю. Голянич і Ю. М. Москаленко ознайомили із особливостями підготовки хрестоматії з соціальної філософії принципами включення фрагментів текстів із праць українських та зарубіжних філософів, які у своїх дослідженнях розглядали питання соціальної філософії крізь призму співвідношення людини і суспільства. Особливе зацікавлення у присутніх викликала інформація про включення у навчальний посібник понад 80 фрагментів текстів українських мислителів.

Із зацікавленням виступили про перші враження після ознайомлення з книжкою студенти Е. Захарчук, Р. Кобзей. Студент ФЛ-41 Б. Оршуляк з емоційним піднесенням висловився про включення фрагментів текстів В. Стефаника, слова якого «…жию надією на покоління молоде» може слугувати епіграфом до змісту підготовленого посібника. На презентації також виступив представник ЗМІ, редактор відділу науки і релігії обласної газети «Галичина» Р. Івасів, що відзначив інформаційну наповненість книжки положеннями, висловленими українськими авторами. Він підкреслив важливість поширення цих ідей у різних формах – не тільки на паперових носіях, але і через інтернет.