Супервізія для студентів-волонтерів в рамках реалізації проєкту “Академія Тьюторства”

В рамках реалізації проєкту “Академія Тьюторства”, для підтримки психічного здоров’я студентської молоді Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, студенти-волонтери отримують регулярні супервізійні консультації у фахівчинь ГО «Центр супервізії та професійного розвитку психолога» – Вероніки Шкраб’юк та Лілії Крикун.
Проєкт “Академія Тьюторства” спрямований на підвищення психологічної стійкості, навчання технікам самодопомоги та розширення обізнаності з питань психічного здоров’я серед студентів університету, тому зустрічі проводяться на постійній основі для студентів, які проводять тренінги, консультації та групові заняття в рамках проєкту.
Супервізійні зустрічі сприяють розвитку професійних навичок та покращують якість надання психологічних послуг студентській молоді ПНУ. Систематичні зустрічі з супервізорами допомагають студентам-волонтерам виявляти й вирішувати складні ситуації у груповій та індивідуальній роботі, отримати фаховий зворотний звʼязок, вдосконалювати навички, напрацювати дієві підходи та методи роботи з учасниками. Участь у супервізіях надзвичайно важлива, адже студенти-волонтери вперше набувають досвіду надання психологічної допомоги своїм ровесникам. Такий підхід забезпечує високу якість реалізації проєкту, ефективну та професійну діяльність всієї команди “Академії Тьюторства”.
Крім того, в рамках “Академії Тьюторства” реалізовується низка просвітницьких та практичних заходів:
👉Тренінги з розвитку стресостійкості, емоційного інтелекту, профілактики вигорання.
👉Індивідуальні консультації у форматі першої психологічної допомоги.
👉Кіноклуби з обговоренням психологічних фільмів.
👉Лекції провідних фахівців на актуальні теми.
👉Групові зустрічі для створення атмосфери довіри та взаємопідтримки.
Всі ці заходи спрямовані на комплексне підвищення психологічної культури та збереження ментального здоров’я студентів ПНУ.
Дізнатися деталі та зареєструватися на заходи можна в соціальних мережах проєкту:
Проєкт «Академія Тьюторства» створений у межах програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує ГО «МІЖ ІНШИМ», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.