Кодекс честі та академічна доброчесність в освітньому процесі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

 

21 березня на факультеті психології відбулась зустріч заступника декана з наукової роботи Оксаною Чуйко та студентів спеціальностей «Психологія», «Філософія» першого та другого рівнів освіти на тему «Кодекс честі та академічна доброчесність в освітньому процесі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника».

На зустрічі заступник декана черговий раз звернула увагу студентів на Положення університету про Кодекс честі та Академічну доброчесність. Зокрема, пригадали основні принципи та правила поведінки усіх учасників освітнього процесу згідно Кодексу честі для  створення середовища, яке сприяє навчанню, науковій роботі, впровадженню інновацій, інтелектуальному розвитку здобувачів освіти і працівників, підтримці особливої академічної культури взаємовідносин. Разом із студентами обговорили поняття академічної доброчесності та академічного плагіату, розглянули види порушень академічної доброчесності та академічного плагіату, звернули увагу на академічну відповідальність здобувачів освітнього процесу та рекомендації щодо запобігання академічного плагіату. На зустрічі також було представлено процедури проходження перевірки на унікальність курсових та кваліфікаційних робіт та апеляції у випадку непогодження студентом із висновком кафедри.

Актуальність заходу зумовлена підготовкою студентами курсових, кваліфікаційних робіт, матеріалів виробничих практик та інших навчальних завдань впродовж семестру, підготовкою здобувачів освіти до виступів на щорічній звітній науковій студентській конференції та виданням студентських наукових публікацій.

Заняття викликало інтерес студентів  та жваву дискусію.