Центр супервізії і професійного розвитку психолога

На факультеті психології 17 жовтня 2023 року відбулося офіційне відкриття Центру супервізії і професійного розвитку психолога. На першому засіданні Центру було проведено супервізію для молодих психологів-магістрів які є студентами освітньої програми «Клінічна та реабілітаційна психологія». Супервізором виступила завідувач кафедри клінічної та реабілітаційної психології, практикуючий психолог Мирослава Гасюк ,з досвідом практичної роботи 15 років, а менторами першої супервізійної групи виступили всі члени кафедри клінічної та реабілітаційної психології. Метою таких супервізійних груп є не тільки досвід отримання професійного менторського супроводу практичної діяльності, а й безпосередня допомога у вирішенні практичних задач які стоять перед молодими психологами.

Метою такої роботи є відпрацювання навичок практичного застосування теоретичних знань, отриманих під час академічного навчання, у реальних клінічних чи організаційних умовах. Також супервізія переслідує задачі розвитку і вдосконалення навичок молодих психологів, включаючи оцінку, втручання та спілкування з клієнтами, у контрольованому та сприятливому середовищі під керівництвом досвідченого психолога.

Супервізія дозволяє здійснити аналіз типових  етичних проблем, які можуть виникнути в психологічній практиці, а також вдосконалення навичок правильно їх вирішувати під професійним керівництвом, щоб підтримувати стандарти професії.

Для спеціаліста є  цінним отримання постійного зворотного зв’язку щодо продуктивності, втручання та взаємодії від супервізора та спільноти.