Вебінар «Емоції: як навчити дітей їх розуміти та виражати?»

Наш сучасний світ, суспільні потрясіння, що переживаються як на загальнодержавному, так і на особистісному рівні, створюють багато  ситуацій, які можуть викликати негативні емоції та негативні емоційні стани. Ми можемо протистояти цьому, виховуючи волю, навчившись керувати емоціями.

Реалії сьогодення показують, що одними з найважливіших умінь сучасності є вміння розпізнавати свої емоції, вміння переживати їх, розуміти емоції іншої людини та співпереживати іншим.

25 травня 2022 у межах проєкту «Психологічна підтримка вчителів шкіл» відбувся вебінар для педагогів та психологів Львівської області   на тему « Емоції: як навчити дітей їх розуміти та виражати?». Оксана Федик розповіла про  природу емоцій, способи їх вираження та основні механізми регуляції. Обговорили послідовність кроків та основні підходи у  вихованні емоцій у дітей – лейблинг, ідентифікація емоцій, їх усвідомлення, пояснення та назва емоцій, розуміння себе та інших, опіка і любов дорослих як умова позитивного емоційного розвитку дитини, їх емоційного благополуччя.

Організаторами вебінару виступили Державна служба якості освіти України та факультет психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.