Міжнародний Форум “ОБИРАЙ БЕЗПЕКУ: НУЛЬОВА СМЕРТНІСТЬ НА ДОРОГАХ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ”

Факультет Психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (представник Ірина Лукеча доцент кафедри загальної та клінічної психології) долучився до Міжнародного Форуму “ОБИРАЙ БЕЗПЕКУ: НУЛЬОВА СМЕРТНІСТЬ НА ДОРОГАХ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ” !


Представники поліції Канади (старший сержант Альберто Ньюмен, сержант Крістофер Лавері Канадської поліцейської місії), США (лейтенант Джеймс Ходж поліція Атланти), Норвегії (Тетяна Бондаренко голова української громади Східної Норвегії) ділилися досвідом, як їхні країни спрацювали щодо зменшення смертності на дорогах та покращенням дотримання населенням правил дорожнього руху.
Начальники відділів безпеки дорожнього руху Департаменту поліції України, громадські діячі, блогери, журналісти, психологи обговорювали питання безпеки на дорогах, та проблему недотримання правил дорожнього руху в Україні і відповідно високий рівень смертності в ДТП.
Обов’язковість ременів безпеки, дитячих автокрісел для водіїв та пасажирів, носіння світловідбивачів пішоходами, які рятують життя в аварійних ситуаціях.
Розмітки, люки, світлофори, паркування, тротуари, обочини, освітлюваність, зручності для водіїв, зручності для пішоходів.
Проблему мобільних телефонів, користування якими за кермом спричинює більшість дрібних ДТП.

Психологічні аспекти недотримання правил дорожнього руху та способи вирішення цього питання на масовому рівні.
Підвищення штрафів це добре, але якщо ще працювати над зростанням свідомості та відповідальності населення щодо безпеки та цінності життя, ефективність об’єднаних дій буде значно вищою.
Правильні звички на дорозі і тротуарах, які треба прививати змалечку, про те, що дорослі своїм прикладом вчать молодші покоління поводження на дорозі та в автомобілі.
Усвідомлення того, що правила дорожнього руху, це не караючі обмеження, а домовленості між людьми на міжнародному рівні з метою безпечного взаємопересування.
Розуміння того, що вийшовши з власного під’їзду ти вже стаєш учасником дорожньо-пішохідного руху, хочеш того чи ні, але це факт і саме ця діяльність є значною частиною нашого життя, а тому потребує і більшої уваги в різних галузях.

Нульова смертність на дорогах – це мета, яку має досягати не лише Департамент Поліції України, а різні структури від адміністративних закладів, громадських організацій до садочків і шкіл і навіть церков, бо це не лише про закон і його дотримання, але і про цінність самого життя і відповідальність перед собою, близькими та оточуючими.
Дякуємо за організацію форуму Наталія Вишневецька  Дом4824 , за запрошення і можливість долучитися Факультету Психології Прикарпатського Національного Університету імені Василя Стефаника до вагомого життєствердного проекту.
Дякуємо за приємне знайомство з відомим блогером, журналістом і засновником проекту ЗупиниЛося  Костянтин Андріюк і за Ваш внесок в масове просвітництво щодо дотримання правил дорожнього руху
Дякуємо нашій новій Патрульній Поліції України за їхню працю, службу, підтримку, просвітницьку діяльність стосовно безпеки на дорогах і за близькість до людей.