Тренінг «Мистецтво стосунків: Як порозумітися з батьками»

   Робота в майстерні Академії тьюторів факультету психології продовжується! І ми дякуємо студентам другого курсу Марії Токарик та Діані Позняк за майстерно і натхненно проведений тренінг «Мистецтво стосунків: Як порозумітися з батьками». Також дякуємо учасникам, нашим студентам, які попри шалену зайнятість доєдналися до тренінгу і відкрили для себе нову сферу діяльності психолога, сферу стосунків між батьками та дітьми.

Мета тренінгу  полягала в тому, щоб навчити студентів взаємодіяти з рідними, розуміти батьків та безконфліктно спілкуватися, а також у тому, щоб показати як працює психолог із запитами, які стосуються взаємин батьків і дітей. Учасники тренінгу поділилися тим, як вони розуміють поняття «стосунки», «здорові стосунки», роль батьків у житті кожного, вплив стосунків з батьками на майбутнє; проаналізували основні причини непорозумінь між батьками та дітьми, так званий «конфлікт поколінь», синдром «спорожнілого гнізда», і основні шляхи вирішення цих конфліктів; розглянули формулу  трьох «К» (комунікація, кооперація, компроміс), яка є основним фундаментом у формуванні здорових стосунків з іншими; ознайомилися з методиками “Батьківська скриня”, “Сімейне гніздо”, “Лист батькам”, техніками ненасильницького спілкування (ННС), які стануть ефективним методом безконфліктної взаємодії з іншими а особливо з рідними людьми.

Без сумніву, ця зустріч викликала науковий і практичний інтерес у всіх учасників до подальшого вивчення проблематики дитячо-батьківських взаємин. І хто зна, можливо саме ця сфера стане їхньою спеціалізацією!