Щорічна звітна конференція на факультеті психології

     В рамках «ТИЖНЯ НАУКИ» на факультеті психології продовжує роботу звітна наукова конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2020 рік.

    6 квітня 2021р. відбулося дистанційне пленарне засідання секції психології, філософії, соціології та релігієзнавства за участю викладачів, докторантів, аспірантів факультету психології. З вітальним словом розпочала пленарне засідання декан факультету психології, доктор психологічних наук, професор Лариса Заграй, означивши, в подальшому, основні тематичні вектори, які були розгорнуті у виступах доктора психологічних наук, професора Л. П. Міщихи та кандидата медичних наук, доцент кафедри внутрішньої медицини №1, клінічної імуно-логії та алергології Івано-Франківського національного медичного університету  І. О. Якубовської (тема доповіді: «Психонейроімунологічні аспекти постковідного синдрому»), а також доктора філософських наук, професора І. М. Гояна (тема доповіді:  “Окультизм у сучасному світі: данина моді чи історична закономірність?”).

    Загалом робота секції психології, філософії, соціології та релігієзнавства відбувалася у площині ідеї органічного поєднання психологічних, медичних, філософських та соціологічних аспектів сучасних наукових напрацювань. В ході активного обговорення доповідей учасниками пленарного засідання було визначено як актуальність їх тематики, так і доцільність дослідження, перспективи подальших розвідок.

    Відповідно до програми звітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів університету за 2020 р. засідання підсекцій факультету психології відбувалося секційно в межах кафедр на самостійно створених платформах (google meetings) під чітким супроводом керівників підсекцій: доктора психологічних наук, професора В. П. Москальця, кандидата психологічних наук, доцента Г. М. Чуйко, доктора психологічних наук, професора О. І. Климишин,  доктора філософських наук, професора В. В. Надурака, кандидата філософських наук, доцента Р. П. Даниляка. У рамках засідання підсекцій  мали місце різнопланові та цікаві доповіді, які викликали бурхливе обговорення та дискусії за участю викладачів, докторантів та аспірантів.

  За підсумками пленарного засідання секцій та засідання підсекцій факультету психології заплановано подати тези доповідей викладачів, докторантів та аспірантів до публікації у збірнику матеріалів звітної конференції університету за 2020 рік.