Міжнародний День Збереження Психічного Здоров’я: Тьютори

Тьюторинг є однією з давніх практик, яка допомагає студентській спільноті усвідомлено та мотивовано опановувати нові знання, здобувати фахові навички, запобігати емоційному вигоранню. В Україні практика тьюторингу набирає обертів. В нашому університеті, зокрема на факультеті психології, здійснюється на волонтерських засадах кращими студентами.

 Так, до Міжнародного Дня Збереження Психічного Здоров’я тьютори факультету психології вже традиційно провели тренінги для студентів першого курсу.
Ініціатива проведення таких заходів є надзвичайно актуальною в сучасному світі, де рівень стресу та тривоги у молоді постійно зростає. Тренінги охопили широкий спектр тем, від основ до практичних вправ на розвиток стресостійкості, емоційного інтелекту, підтримки психічного здоровʼя, балансу у повсякденному житті. Завдяки інтерактивному формату заняття були цікавими та корисними для всіх учасників. Студенти першого курсу залишили масу позитивних коментарів щодо проведених тренінгів. Ці заходи є важливим кроком у профілактиці психічних розладів та створенні сприятливого середовища для навчання та особистісного розвитку студентів. Організатори сподіваються, що отримані знання допоможуть студентам успішно адаптуватися до університетського життя та зберегти своє психічне здоров’я.
 До проведення тренінгів були долучені такі студенти : Осипчук Каріна, Шило Крістіна, Вовк Ангеліна, Лилик Вадим для групи ПС-14; Мельник Лілія та Івасів Марта для групи ПС-12; Черній Андріана для групи ПСр-12; Рєзнік Діана, Денега Юлія для групи ПС-17; Круцько Юрій, Зубова Ангеліна, Бокій Софія для групи ПС-16; Сілін Діана та Охрімчук Аліна для групи ПСр-11; Боєчко Анастасія, Котурбаш Каріна для групи ПС-13; Зарубайко Анджеліка та Чикур Іванна для групи ПС-11; Щербʼяк Вікторія, Юхман Яна для групи ПС-15, а також Знак Ілона для ДПС-11. Дякуємо всім, хто долучився! Памʼятайте: ваше психічне здоровʼя – це основа гармонійного життя!